Összenőtt petevezetők, hegek után is sikerült a babaprojekt

  • 2018-08-01 13:48:00
  • by B. Éva
  • in fájdalmas menstruáció, babaprojekt
  • 8241 views

Szia Dolli, ígértem, hogy megírom a történetemet hogy miben segített nekem az Aviva torna:

"2015-ben szültem. 6 hetes kontrollon a nőgyógyászom azt javasolta, hogy 1 évre tegyünk fel spirált, amit most meg is tud tenni. Mivel megbíztam benne, ezért azt mondtam legyen. Itt kezdődtek a bonyodalmak. Röviden a lényeg: átszúrta a méhem a spirál felhelyezésekor, ami nem vett rögtön észre. Az ilyen esetek annyira ritkák, h előbb gondoltak a kórházban az orvosok egy fertőzésre, mint perforációra. Ezért antibiotikummal kezeltek, es 6 napig voltam perforált méhhel, amire megműtöttek. A hat nap alatt begyulladt a méhem, ami áthúzódott az összes környező szervre. Még a vakbelemen is volt külső gyulladás. A gyulladásban a szervek összenőttek. A műtétre behívtak egy csodadokit, mert annyira reménytelennek ítéltek. Ő sikeresen megoperált. Minden szervem megmaradt. A gyulladás viszont nagyon erős volt, ezért elmondtak, hogy a petevezetékek összenőhettek. Egy ilyen eset után csoda, hogy a méhem megmaradt ( több sebész és nőgyógyász szerint is), ezért nem szomorkodtunk. Aztán eljött az idő, amikor úgy éreztük, hogy készen állunk a tesóra. 3 hónapig próbálkoztunk, amikor barátnőm mesélt az Aviva tornáról. Először meg se jegyeztem a nevét. Aztán a net is feldobta összenövések kapcsán. Bejelentkeztem egy 2017 januári 4 órás tanfolyamra. Volt egy jó érzésem. Amikor nem tudod megmagyarázni, csak tudod, hogy jó helyen vagy, hogy ez lesz a jó út. Január végén csatlakoztam a gyakorló órákhoz. Az oktató 4 baba projektet mellőző hónapot javasolt. Az elején ereztem húzódásokat, feszítéseket. Ez nagyjából az első 1-2 hónapban fájt. Aztán jöttek az eredmények, amiket nem is vártam. Összenövések oldása miatt kezdtem eredetileg járni. Voltak olyan női dolgok, amire azt mondtam, hogy én ilyen típus vagyok vagy, hogy ez másnál is így van. Hadd kezdjem sorolni:

1) Mensi alatti elmúlt a fájdalom. Szülés után én 2 Nospa Forte mellett is a falat kapartam. Ezt kb 1-2 hónap után ereztem. Ez volt az első pozitív eredmény, amit érzékeltem.

2) Rendszeres lett a mensim.  Az amúgy hektikus ciklusok elsimultak 28-30 naposra. Előtte 28-42 nap közt minden volt.

3) Kevésbé erős, rövidebb ideig tartó mensi.  Kb 4 napra rövidült a korábbi 7-9 nap.

4) Ez ciki téma, ezért ha bevalljuk is csak 1-1 embert avatunk be. Szülés után csak tüsszenteni, v nevetni ne kelljen. Ha nem is pisiltem össze magam, de azért nem olyan volt a vizelettartásom mint előtte. Ez teljesen helyrejött. Nem volt vele rettentő gondom, ez kb 1-2 hónap alatt elmúlt.

5) Hát-, es derékfájás elmúlt. Terhesség, hasi műtét, gyerek emelgetés. Egyik sem épp hátkímélő mutatvány. Sokszor fájt a hátam, derekam. Aztán elmúlt, pedig a gyerekem egyre nehezebb lett. Lehet nem gerinctorna az Aviva, de a statikus tartásokból nagyon jól kimozgat.

6) Összenövések. Babaprojekt. Az elején írtam, hogy megvolt a jó érzés, hogy jó utat járok. Nem mondom, hogy néha nem bizonytalanodtam el. De ilyenkor elővettem a sikertörténeteket, es újabb erőt adott, hogy ha törik, ha szakad, ne hagyjak ki alkalmat. Legalább a láblendítések meglegyenek naponta. Emlékszem meg mindig arra, amikor az egyik gyakorló óra után beszélgettem Marikával, es azt mondta az Ő nyugodt, bölcsességgel, hittel átitatott hangján: "Meg fog az nyílni, csináld csak!" Sokszor kapaszkodtam ebbe, amikor holtponton voltam, fáradt voltam. Bevallom 3 hónapot vártunk, nem 4-et. A második hónapban összejött a kicsi lányunk. Meg kb 3 hét, hogy megérkezzen. Majd küldök fotót. Azért írtam le, mert tudom, hogy sokat segít, amikor egymást erősítjük. Ezért ha sok időbe is telt, de csak leírtam a történetem. Amiket csináltam: Első 2 hónapban: heti 2 gyakorló óra + napi 2x 10 perc láblendítés , Harmadik hónaptól: heti 3 Aviva  gyakorló óra + napi 2x 10 perc láblendítés. Nem avivához kapcsolódó megjegyzés: Az utolsó hónapban ovulációs teszteket csináltam. Elkeseredtem, mert csak halvány csík mutatkozott, ami negatívat jelentett. Gondoltam nem oké a hormonszintem. Aztán kiderült, hogy többet iszok az átlagnál, ami miatt nem volt elég koncentrált a minta…"