PCOS, Inzulinrezisztens voltam mégis spontán jött a baba!

  • 2018-07-27 17:11:15
  • by J. Krisztina
  • in PCOS, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés
  • 7205 views

" 5 éve diagnosztizáltak nálam inzulinrezisztenciát, PCOS- és pajzsmirigy alul működést. Elkezdtük a gyógyszeres kezelést, plusz diétát. Egy év alatt két spontán vetélésem volt a 6. hét körül. És aztán semmi. Pedig tartottam a diétát, szedtem a gyógyszereket, igyekeztem mozogni.
Két clostylbegit kúra se hozott eredményt. A hormoneredményeim jók voltak. Mégse jött a baba.
2015 év elején mentem el az első Aviva órára. Ezzel párhuzamosan új kivizsgálások indultak. Ennek része volt egy petevezeték átjárhatósági vizsgálat, amire hónapokkal későbbre kaptam időpontot.
Közben amikor csak tudtam mentem avivázni, csináltam ami itthonra ki volt osztva.
És a torna elkezdése utáni 3. hónapban spontán teherbe estem!  Így a petevezeték átjárhatósági vizsgálatra már nem került sor. Az előzmények miatt a dokim nem javasolt az első időkben semmilyen tornát, így avivázni se mertem.
A terhesség alatt végig tartanom kellett a diétám és folyamatosan ellenőrizték a pajzsmirigy értékeim, de minden renden volt. És egy zavartalan terhesség után, egy évre hogy elkezdtem avivázni, megszületett a kislányom!
Én hiszem, hogy a torna segített! Illetve a torna maga és az a lelki plusz, amit adott. A gyakorló órán elhangzottak is nagyon sokat segítettek, máshogy láttam utána az egész betegségem."
Ezzel a történettel is szeretném a lelkesedést és a tornába vetett hiteteket erősíteni.  J. Kriszta